CRESTEREA VIPERELOR PENTRU VENIN

Home
BIOLOGIA SPECIILOR DE VIPERE
COMPORTAMENTUL VIPERELOR IN MEDIUL NATURAL
ADAPTABILITATEA ÎN CONDITII DE CAPTIVITATE
AMENAJAREA UNEI CRESCATORII DE VIPERE
VENINUL, PRODUCERE SI VALORIFICARE
STUDII FARMACOLOGICE SI ANALITICE PRIVIND VENINUL DE VIPERA AMMODYTES
ACTIVITATI DESFASURATE SI GRADUL DE OCUPARE A TIMPULUI IN CRESCATORIE
ETAPELE DE DEZVOLTARE ALE UNEI CRESCATORII
ACTIVITATE COMERCIALA
PRODUCTIA DE VENIN
ARTICOLE

ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE SI GRADUL DE OCUPARE A TIMPULUI ÎN CRESCĂTORIE

Pare surprinzător faptul câ într-o crescătorie de creştere a viperelor cea mai mare parte a timpului să fie ocupat de creşterea şoarecilor, dar aceasta este realitatea. Menţinerea curăţeniei, hrânirea si adăparea şoarecilor, urmărirea acestora pentru a fi separaţi pentru reproducere si înmulţire consumă din totalul de timp ocupat peste 40%. Următoarea activitate care solicită timp este aceea de colectare in teren a animalelor pentru biobaza de vipere, aproximativ 22%. 
Din luna mai si până la începutul lui iunie, trebuie să parcurgem trasee dificile în teren pentru
indentificarea si capturarea animalelor. Nu de puţine ori aceste expediţii sunt compromise de factorii meteorologici neprielnici.
Multe din activităţile desfăşurate de crescător au un pronunţat caracter de noutate si asa cum am mai arătat bibliografia de specialitate fiind foarte săracă, soluţiile nu vin decât după o muncă intensă de cercetare si experimentare. Din acest punct de vedere crescătorul îsi pierde multe ore în biblioteci sau în fata. terariilor pentru a găsi răspunsuri la problemele care îl frământă. Aproximativ 13% din timp este consumat pentru astfel de activităţi.
Întreţinerea viperelor, hrânirea si adăparea acestora, extragerea veninului are o pondere de 11% din totalul timpului petrecut în crescătorie. Deoarece în momentul de fată orice activitate trebuie caracterizată din punct de vedere al eficientei economice, agentul economic care a deschis un astfel de obiect de activitate, se confruntă cu problema găsirii pieţei de desfacere. Activităţile de marketing si cele contabile ocupă cea. 7% din timp.
Întreţinerea si repararea aparaturii, executarea prin autoutilare a diferitelor accesorii se estimează câ pot ocupa un minim de 4% din timp. Restul de timp trebuie folosit pentru prelucrarea, analiza si ambalarea veninului.

eXTReMe Tracker